Teleurstelling voor Etienne Bax na tweede ONK zijspancross in Oss

14 maart 2016

‘’Dit is een dieptepunt in mijn carriere’’ waren de woorden van Etienne Bax na de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss.

Nadat de Bergeijkse zijspancombinatie na de testdag in Oldebroek nog een aantal puntjes op de i hadden gezet, reisden ze met vertrouwen af naar Oss.

Het begin van de dag was hoopvol voor Bax want in de beginfase van de training stond hij op een tweede trainingstijd. ‘’Ik denk yes, we zijn op onze weg terug maar gedurende de sessie verloren we plaatsen en zakten we terug naar een zeventiende tijd’’. Bax probeerde alles om zijn tijd nog te verbeteren maar dit lukte niet, wat betekende dat hij in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Bax er redelijk goed tussendoor en kreeg de dertiende plaats in handen. Ondanks dat ze alles gaven wat ze in zich hadden, moesten ze gedurende de wedstrijd plaatsen prijsgeven en vielen terug naar een twintigste plaats. ‘’Voor mij was dat een klap recht in het gezicht. Er brak iets in mij en dit wil ik niet. Onder het rijden heb ik er ook echt een traan om gelaten. We hebben met heel veel mensen erg veel tijd in dit project gestoken en dat het dan niet wil lukken, is zuur’’: waren de woorden van Bax na de eerste manche. Uiteindelijk moesten ze vroegtijdig de wedstrijd verlaten vanwege een probleem met de stuurdemper.

Voor de tweede manche werd er veel veranderd en werd er besloten om een complete WSP Racing voorkant te monteren. De monteurs hebben keihard gewerkt om dit te realiseren maar helaas kreeg Bax ook in de tweede manche een tegenslag te verwerken. ‘’In de sightling lap kregen we af te rekenen met een elektronisch probleem waardoor we niet van start konden gaan. Tijdens de manche hebben we het probleem opgelost en hebben we uiteindelijk nog twee ronden kunnen rijden. We wilden weten wat de voorkant deed maar vanwege de achterstand streden we niet meer mee voor de punten’’.

Op zaterdag 26 maart staat voor sidecarteam Bax de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross op het programma in Oldebroek.

Fotocredits: Albert Schreuder