Yamaha zijspan van Team Bax op tijd klaar voor start van het seizoen

27 februari 2016

Het was een lang ontwikkelingsproces en menigeen zal getwijfeld hebben of het Yamaha zijspan van de gebroeders Bax op tijd klaar zou zijn voor de start van het seizoen.

Vandaag werden de laatste punten afgewerkt en om 14:30 uur was het zijspan dan definitief helemaal klaar. Het zijspan van de gebroeders Bax heeft een wielbasis dat 17cm korter is dan normaal en is in totaal 8cm smaller dan een ander zijspan.

In eerste instantie zouden de gebroeders Bax morgen deelnemen aan de zijspan seizoensopener in Eersel. Echter op het laatste moment is besloten om richting Spanje af te reizen om daar onder goede omstandigheden een aantal dagen te trainen.

Commentaar Etienne Bax: ”Het is een groot project geworden waar we veel werk aan hebben gehad. Het lijken zo maar een paar buizen maar wat een werk is het geweest om alles tot in de puntjes klaar te maken. Vandaag om 14:30 uur was hij klaar en nu rond de klok van 23:00 uur zitten we 400 km van Spanje, waar we een aantal dagen rustig gaan trainen. Volgende week zondag rijden we onze eerste wedstrijd in Lochem”.