Sidecarteam Bax mist nipt GP zege in Lommel

27 juni 2022

Sidecarteam Bax heeft tijdens de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Belgische Lommel net langs de eindzege gegrepen. Bax wist de eerste manche te winnen maar moest na een valpartij bij de start van de tweede manche een inhaalrace rijden. Hij kwam nog helemaal terug naar een vierde plaats en eindigde hiermee met hetzelfde aantal punten als de uiteindelijke winnaars als tweede in het dagklassement.

Nadat Bax zich op zaterdag als tweede in zijn groep had weten te kwalificeren keek de combinatie uit naar de wedstrijddag op zondag. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat ze een goede uitgangspositie hadden. De baan in Lommel begon steeds zwaarder te worden maar Bax zette een hoog tempo in en sloeg een gat op zijn achtervolgers. Op gecontroleerde wijze reed hij aan de leiding maar moest in de slotfase het tempo toch nog iets op schroeven omdat de tweede man dichterbij begon te komen. Door een probleem van de tweede man, kon hij onbedreigd de laatste ronde volbrengen en won de manche.

De tweede manche begon met een tegenslag want nadat Bax kopstart wist te pakken, kwam hij in de eerste bocht ten val. Omdat het zijspan vast zat in die van Hermans koste het hem veel tijd voordat hij aan de wedstrijd kon beginnen. Met een grote achterstand zette hij de achtervolging in en begon plaatsen winst te boeken. Bax wist nog helemaal terug te komen naar een vierde plaats en hield hiermee de schade beperkt. 

Met een 1-4 in de manches eindigde Bax op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij aan de leiding staan en heeft een voorsprong van vier punten op de tweede combinatie. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Estland. 

Daguitslag WK Zijspancross Lommel:
1 Vanluchene/Bax 43 Pnt
2 Bax/Cermak 43 Pnt
3 Varik/Kunnas 42 Pnt
4 Veldman/Janssens 42 Pnt
5 Van Werven/van den Bogaart 28 Pnt

Tussenstand WK Zijspancross Lommel:
1 Bax/Cermak 117 Pnt
2 Varik/Kunnas 113 Pnt
3 Veldman/Janssens 108 Pnt
4 Van Werven/van den Bogaart 95 Pnt
5 Vanluchene/Bax 79 Pnt