Bax/Stupelis pakken opnieuw dubbelslag in GP Zijspancross in Duitsland

14 juli 2019

De zijspancombinatie Bax/Stupelis heeft bij de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Strassbessenbach beide manches weten te winnen. Hiermee hebben ze goede zaken gedaan in de strijd om de wereldtitel en hebben nu een voorsprong van 43 punten.

Op voorhand wist niet wat Etienne van de wedstrijd in Strassbessenbach moest verwachten. Normaal ligt dit circuit hem niet zo en in het verleden heeft hij hier ook nog niet vaak gewonnen. Echter dit weekend liep het anders voor Bax.

‘’In beide manches konden we rond de vierde plaats aan de wedstrijd beginnen en wisten beide keren na een aantal ronden de koppositie over te nemen. Voor ons was het de eerste keer dit jaar dat we zowel de kwalificatieheat als de beide manches hebben gewonnen. Ik en het hele team zijn super blij met dit resultaat en zullen hard verder blijven werken voor de komende wedstrijden,’’ vertelt Etienne.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap heeft Bax zijn voorsprong op de tweede combinatie weten te vergroten naar 43 punten. Aanstaande zaterdag zal Bax gaan strijden om de Dutch Sidecar Masters titel in Lichtenvoorde. Een week later gaat het wereldkampioenschap verder in het Letse Stelpe.

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 394 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 351 Pnt
3 Hermans/Musset 288 Pnt
4 Dierckens/Bax 283 Pnt
5 Sanders/Kunnas 252 Pnt