Bax/Stupelis winnen eerste Dutch Sidecarcross Masters in Lochem

17 maart 2019

Sidecarteam Bax heeft de eerste wedstrijd om de Dutch Sidecarcross Masters in Lochem weten te winnen. In beide manches kwamen ze niet goed uit de start waardoor ze veel werk te doen hadden om naar voren te komen. In de eerste manche bouwden ze hun wedstrijd perfect op en wisten in de voorlaatste ronde de koppositie over te nemen en te winnen. In de tweede manche was het inhalen moeilijker. In de tweede manche vochten ze opnieuw om de zege maar kwamen toen uit op een derde plaats, waarmee ze wel de dagzege wisten te pakken.

Na de afgelasting van Lierop wilde Bax niets liever dan dat de volgende wedstrijd in Lochem zo snel mogelijk zou zijn. Ze begonnen gedreven aan de dag en wisten in de tijdtraining een tweede tijd neer te zetten.

Met vertrouwen kwamen ze aan de start van de eerste manche. Al snel kwamen ze de top drie binnen en begonnen druk te zetten op de twee leidende combinaties. Echter in het midden van de wedstrijden werd ze gepasseerd en vielen terug naar een vierde plaats. Bax bleef hier rustig onder en ging opnieuw in de aanval.Visit our website for Casino just Check Freelotscentral. Ditmaal lukte het wel en wist door te stoten naar een tweede plaats. Hij loerde op een gaatje waar hij leider Willemsen kon passeren en dit moment kwam in de voorlaatste ronde. Bax hield het tempo strak tot aan de finish en kwam als winnaar over de finish.

In de tweede manche kwam Bax na een slechte start terug tot in de kopgroep en ging het vocht tot in de slotfase om de overwinning. Ondanks alle moeite slaagde hij er niet in om de tweede plaats over te nemen en moest genoegen nemen met een derde plaats. Voor Bax/Stupelis was deze derde plaats voldoende om de dagzege te pakken.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Het voelt goed om de eerste wedstrijd van het jaar te winnen. We hebben er deze winter alles aan gedaan en het rijden voelt een stuk soepeler dan in de voorgaande jaren. In het verleden heb ik nooit echt makkelijke eerste wedstrijden gehad en daarom ben ik blij dat we gewonnen hebben zodat we vanaf hier verder kunnen bouwen.’’

Volgend weekend staat de volgende wedstrijd om de Dutch Sidecarcross Masters op de kalender in Varsseveld.

Daguitslag Dutch Sidecarcross Masters Lochem:
1 Bax/Stupelis 45 Pnt
2 Willemsen/Rostingt 44 Pnt
3 Vanluchene/van den Bogaart 36 Pnt
4 Veldman/Janssen 36 Pnt
5 Sanders/Kunnas 31 Pnt