Bax/Stupelis winnen beide manches in het ONK Zijspancross in Oss

22 april 2018

Sidecarteam Bax heeft een ijzersterke derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss gereden. Na flink wat tegenslagen was het vandaag eindelijk weer raak voor het team uit Bergeijk want met een dubbele mancheoverwinning pakten ze de dagzege en deden hiermee goede zaken in de strijd om de titel.

Bax/Stupelis begonnen gemotiveerd aan de dag maar kwamen in de training niet verder dan een vierde tijd. ‘’We hebben onze tijd te laat gezet waardoor we het verschil met de drie combinaties voor ons niet meer weg konden werken. Wel ging het rijden lekker, waardoor we met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche begonnen,’’ vertelde Etienne Bax na de training.

In de eerste manche kwam Bax goed weg bij de start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval op Willemsen/Bax en al snel wist hij deze combinatie met een fanatieke inhaalmanoeuvre te passeren. Vervolgens begonnen ze de druk op te voeren bij Veldman die aan de leiding reed. Bax zocht naar een mogelijkheid om de koppositie over te nemen en sloeg in het midden van de wedstrijd toe. Omdat Veldman kort daarna uitviel, had Bax gelijk een groot gat en won met een veilige voorsprong de eerste manche.

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Bax startte opnieuw in de kopgroep en rekende in de beginfase af met Hermans/Musset om de leiding in handen te nemen. Met een strak tempo controleerde hij vanaf dat moment de wedstrijd totdat deze door hevige regenval en onweer voortijdig werd afgelast. Omdat er geen herstart meer aan te pas kwam, won Bax ook de tweede manche.

‘’Wat een opluchting, ik heb dit echt gemist. Na alle moeilijkheden van de laatste weken is dit voor ons een goede motivatie. Het is maar een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap maar we zijn hier heel blij mee,’’ vertelt Etienne!

Met een dubbele manchezege wonnen Bax/Stupelis het dagklassement in Oss. Met dit goede resultaat zijn ze in de tussenstand opgeklommen naar een tweede plaats en staan slechts 3 punten achter op Willemsen/Bax. Voor Etienne en Kaspars staat over twee weken de volgende Grand Prix op het programma in de Oekraine.

Foto’s:  Albert Schreuder

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Hermans/Musset 42 Pnt
3 Willemsen/Bax 42 Pnt
4 Vanluchene/van den Bogaart 33 Pnt
5 Van Werven/Mans 33 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:
1 Willemsen/Bax 84 Pnt
2 Bax/Stupelis 81 Pnt
3 Hermans/Musset 80 Pnt
4 Van Werven/Mans 59 Pnt
5 Brown/Millard 50 Pnt