Bax/Stupelis kennen moeilijke ONK start in Lochem

5 maart 2018

Etienne Bax en Kaspars Stupelis hebben een moeilijke start van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem gekend.

In de eerste manche moesten ze door een probleem met de koppeling bij de start vanaf een allerlaatste plaats terug naar voren komen. ‘’Op het bevroren circuit lag de snelheid hoog waardoor het moeilijk was om snel plaatsen winst te boeken. We hebben tot in de laatste ronde alles gegeven en wisten toch nog vanaf een zesendertigste positie terug te komen naar een tiende plaats,’’ vertelt een teleurgestelde Etienne Bax.

In de tweede manche hoopten ze op meer en dit gebeurde ook. Een betere start zorgde ervoor dat ze rond de vijfde plaats aan de wedstrijd konden beginnen. Er werd op het scherpst van de snede gestreden maar met mooie inhaalmanoeuvres werkte Bax zich op naar een tweede plaats. In het tweede deel van de wedstrijd kwamen ze echter flink onder druk te staan van Willemsen/Bax en moesten de tweede plaats afstaan. Ze stelden alles in het werk om ze terug te pakken maar kwamen net iets tekort en finishten als derde.

Met een 10-3 in de manches eindigden Bax/Stupelis op een vijfde plaats in het dagklassement. ‘’Het was niet helemaal mijn dag. Ik voelde me niet thuis op de bevroren grond en het wilde allemaal niet zo lukken als ik had gehoopt. Wel weten we nu waar we staan en kunnen nu werken aan de punten die nog aandacht vragen zodat we over twee weken klaar zijn om aan het wereldkampioenschap te beginnen.’’

De tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross wordt op zondag 1 april verreden in Valkenswaard.

Daguitslag ONK Zijspancross Lochem:
1 Brown/Millard 50 Pnt
2 Willemsen/Bax 42 Pnt
3 Hermans/Musset 38 Pnt
4 Dierckens/Rostingt 33 Pnt
5 Bax/Stupelis 31 Pnt